Bileya e новосъздадена българска козметична компания. Продуктите се произвеждат на територията на Полша в град Гданск и се разпространяват в България, страни от Европейския съюз, Македония и Сърбия. Компанията предлага продукти за лице и коса, както и хранителни добавки на основата на натурален рибен колаген.

КОЛАГЕН

Колагенът е най-важният компонент, отговарящ и поддържащ еластичността на кожата ни. След 25 година колагенът и еластинът намаляват, което води до отпускане на кожата, появата на бръчки и проблеми в скелетно-мускулната дейност.

Методът на екстракция на този колаген, директно от риба, е открит в Полша и е революционен в сферата на фармацевтично-козметичната индустрия. Счита се за най-натуралната анти-ейдж лечебна козметика и печели доверието дори на най-претенциозните клиенти. Продуктът е насочен към жени, които избират най-висококачествена козметика и такава, която е известна със своите анти-ейдж свойства.

Съхранение:

Не е нужно да се съхранява на специфична температура, т.е. на ниска, тъй като новият (нашият) метод на екстракция го прави резистентен на високи температури, оставяйки го жив.

Историята на колагена:

Използването на колагена в козметиката започва преди Втората световна война. По това време колагенът се е произвеждал от говеда. Екстракцията на този колаген е ставала чрез горене на кожите и костите на кравите на 93-95 градуса в продължение на няколко часа. Тази субстанция се използвала в кремовете и се е твърдяло, че има анти-ейдж ефект. Това е бил чисто и просто хидролизат от говежди колаген и той не е имал никакви биологични свойства (т.е. не е жив колаген). Това е бил „мъртъв” колаген – обикновено желатин. Това се използвало в продължение на десетилетия, като се е казвало на хората, че е им помага срещу бръчките. Проблемът започнал през 1995 година, когато в Англия се появява болестта луда крава. След този скандал в Англия, козметичната индустрия осъзнава, че кремовете биха могли да са източник на луда крава.

В обобщение, говеждия колаген е:

1. Няколко пъти по-голям от това, което е необходимо за да проникне в кожата

2. Несъвместим с човека, тъй като е четворна спирала, влакнест, докато човешкия колаген е като този на рибата – тройна спирала. Тоест говеждия колаген не сработва изобщо с човешкия.

С какво е различен нашият колаген:

Нашият колаген се добива от риба, чрез химическа екстракция. По време на производсвения процес, колагенът се извлича от кожата на рибата като структурата е тройна спирала. След този процес ние изолираме субстанции като неколагенови протеини, мазнини, киселинни соли и други. Резултатът е абсолютно чист колаген под формата на тройна спирала. Методът е студена екстракция, без използване на температура.

Най-важната стъпка: контролирана дезинтеграция на тройната спирала в единична, следвано от разрязване на спиралата на олигопептиди. Тази стъпка от процеса е абсолютно уникална в света (няма аналог). Истината е, че дори не си позволяваме да я патентоваме, тъй като тогава ще се наложи да разкрием пред света какво точно представлява тя. Както Кока-Кола – над сто години са водещи в бизнеса си, без да патентоват формулата си и никой не може да ги копира.

Нашият колаген е биологично активен и пептидите са готови за пенетрация в кожата. Резистентен на топлина, той е единствен в света и е измислен в сътрудничество с Колифайн и впечатляващия учен др. Ян Зарнецки – виртуоз в биохимията! Той има над 130 патента, собствени лекарства (original drugs), работил е много години в световни фармацевтични компании като е ръводел техните отдели по научноизследователска и развойна дейност.

Отне ни три години, за да достигнем до най-добрия начин за производството на този колаген и се гордеем с това. В нашите ръце държим един от най-оригиналните анти-ейдж продукти в света. Днес той може да бъде Ваш! И това е Колаген серум куантум или сенситив, както и хранителна добавака с този колаген Проамин плюс.